klassiek ballet - Swabaa Movements

Ga naar de inhoud
Klassiek ballet

Tijdens de klassieke balletlessen leer je de basis van de danstechnieken. Je leert de technieken om goed te springen en draaien. Aan de barre leer je een plie en tendu en je leert je voeten mooi te strekken en 'uit te draaien' en je armen mooi sierlijk te bewegen. Je leert verschillende manieren om door de ruimte te bewegen. De klassieke balletlessen zijn erg goed voor de coördinatie, lenigheid en muzikaliteit.
Klassiek ballet groep 1/2

Dansen als een toverfee, prinses of tijger. Tijdens de kleuterdanslessen wordt gedanst vanuit thema's uit de belevingswereld van kinderen zoals dieren, seizoenen en sprookjes. Op een speelse manier worden coördinatie, muzikaliteit en creativiteit positief beïnvloedt. Een belangrijk onderdeel van de les is samenwerking en contact met andere kinderen uit de groep.
Kledingvoorschrift: roze balletpakje met rokje (zonder print), roze balletpanty. Leren balletschoenen roze. Haren mogen in een staart of knotje.
Klassiek ballet groep 3/4/5

Klassiek ballet danst verder  waar in de kleuterdanslessen aan is begonnen. De leerlingen leren spelenderwijs de eerste beginselen van de klassieke danstechniek, zoals de voet- en armposities, aangepast aan hun fysieke mogelijkheden en hun belevingswereld. Ook is er voor de kinderen veel ruimte voor fantasie en vrije expressie. Klassiek ballet vormt een uitstekende voorbereiding op welke dansdiscipline dan ook. Natuurlijk staat plezier in al onze lessen voorop!
Kledingvoorschrift: roze balletpakje met rokje (zonder print), roze balletpanty. Leren balletschoenen roze. Haren mogen in een staart of knotje.
Klassiek ballet groep 6/7/8

Tijdens de klassieke balletlessen leer je de basis van de danstechnieken. Je leert de technieken om goed te springen en draaien. Aan de barre leer je een plié en tendu en je leert je voeten mooi te strekken en 'uit te draaien' en je armen mooi sierlijk te bewegen. Je leert verschillende manieren om door de ruimte te bewegen. De klassieke balletlessen zijn erg goed voor de coördinatie, lenigheid en muzikaliteit.
Kledingvoorschrift: Zwart balletpak met rokje, roze balletpanty. Leren balletschoenen roze. Eventueel zwart short en zwart wikkelrokje Haren mogen in een staart of knotje.
Terug naar de inhoud