klassiek ballet - Swabaa Movements

Ga naar de inhoud
Klassiek ballet

Tijdens de klassieke balletlessen leer je de basis van de danstechnieken. Je leert de technieken om goed te springen en draaien. Aan de barre leer je een plie en tendu en je leert je voeten mooi te strekken en 'uit te draaien' en je armen mooi sierlijk te bewegen. Je leert verschillende manieren om door de ruimte te bewegen. De klassieke balletlessen zijn erg goed voor de coördinatie, lenigheid en muzikaliteit.
Klassiek ballet 6 tot 9 jaar

Klassiek Ballet danst verder waar in de kleuter danslessen aan is begonnen. De leerlingen leren de technieken het klassieke ballet, zoals de voet- en armposities, maar ook het strekken van de benen en voeten en sierlijk bewegen. Allemaal aangepast aan hun fysieke mogelijkheden en hun belevingswereld. Ook is er voor de kinderen veel ruimte voor fantasie en vrije expressie. Klassiek ballet is een dansstijl waarbij een mooie houding, sierlijk en licht bewegen de boventoon voeren. Natuurlijk staat plezier in al onze lessen voorop!
Klassiek ballet groep 3/4/5

Klassiek ballet danst verder  waar in de kleuterdanslessen aan is begonnen. De leerlingen leren spelenderwijs de eerste beginselen van de klassieke danstechniek, zoals de voet- en armposities, aangepast aan hun fysieke mogelijkheden en hun belevingswereld. Ook is er voor de kinderen veel ruimte voor fantasie en vrije expressie. Klassiek ballet vormt een uitstekende voorbereiding op welke dansdiscipline dan ook. Natuurlijk staat plezier in al onze lessen voorop!
Klassiek ballet groep 6/7/8

Tijdens de klassieke balletlessen leer je de basis van de danstechnieken. Je leert de technieken om goed te springen en draaien. Aan de barre leer je een plié en tendu en je leert je voeten mooi te strekken en 'uit te draaien' en je armen mooi sierlijk te bewegen. Je leert verschillende manieren om door de ruimte te bewegen. De klassieke balletlessen zijn erg goed voor de coördinatie, lenigheid en muzikaliteit.
Terug naar de inhoud